Cup chicken (컵 치킨)
YIELDS
1 Serving
Default (1 Serving)
Fixings:
- 600 g Chicken bosom or thigh (닭 가슴살이나 다리살)
- ½ cup Ketchup (케찹)
- ½ Cup Sugar (설탕)
- 1 ½ cups Honey or Syrup (꿀 또는 올리고당)
- ½ cup Minced garlic (다진마늘)
- ¼ cup Red bean stew powder (고춧가루)
- ¼ cup Soy sauce (간장)
- ¼ cup Gochujang (고추장)
- Milk (우유)
- Searing powder (튀김가루) or Startch (전분)
- Salt (소금)
- Pepper (후추)
Guidance
Marinate the chicken in the milk with salt, pepper and 3 spoons of searing powder (10~15 minutes.)
닭을 우유에 소금과 후추, 3 스푼의 튀김가루를 넣은 것에 재워 둔다 (10~15분)
Put 2 spoons of searing powder and the marinated chicken in a zipper sack. Then combine them as one. (Assuming that you need, you can add starch.)
지퍼팩에 재워둔 닭과 2 스푼의 튀김가루를 넣고 손으로 주물러 섞어준다. (전분을 조금 추가해도 좋다)
Sear the chicken in a dish. It is more crispier when you fry two times.
팬에 닭을 튀긴다. 두 번 튀기면 더 바삭해진다.
Make sauce ( 1/2 cup of minced garlic, 1 1/2 cup of honey or syrup, 1/2 cup of ketchup, 1/2 cup of sugar, 1/4 cup of red bean stew powder, 1/4 cup of soy sauce, 1/4 cup of gochujang) If it is excessively thick, you can add a tad of water (1/8 cup)
소스를 만든다 (다진마늘 1/2컵, 꿀 또는 올리고당 1컵 반, 케찹 1/2컵, 설탕 1/2컵, 고춧가루 1/4컵, 간장 1/4컵, 고추장 1/4컵) 소스가 너무 되면 물을 약간 넣어도 된다 (1/8컵 정도)
Heat up the sauce in a dish and put the seared chicken in the skillet when you see enormous air pockets on the sauce.
소스를 끓이고 큰 기포가 올라오면 튀긴 치킨을 넣고 섞는다.
Sprinkle sesame seed or squashed nut on top.
Cup chicken (컵 치킨) VIDEO
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